2 Temmuz 2014 Çarşamba

Pratik Parfe



Merhaba, uzun aradan sonra yine buradayız. Hepimiz çok heyecanlıyız döndüğümüz için. Birsürü yeni fikrimiz var. Umarım güzel bir şekilde hepsini uygulayabiliriz. Buralarda olmadığımız vakitlerde elimizde tarifler birikti.
Ben bugün Ramazanın ikinci günü için yaptığım pratik tatlıyı paylaşmak istedim. Yapması çok kolay, lezzetli ve buz gibi. Yani bu zamanlar için birebir. Yapması o kadar kolay, malzemesi o kadar az ki, adını pratik parfe koydum. İlk defa denediğim için biraz şüpheliydim fakat evdekiler bayılarak yedi. Gelelim şimdi tarifimize;

Malzemeler:

2 paket krem şanti

1 su bardağından biraz eksik süt

1 su bardağı meyveli yoğurt (ben kayısı-şeftali kullandım)

1 paket bebe bisküvisi (400gr)

Yapılışı:
İlk önce iki paket krem şantimizi sütümüzle katılaşana kadar çırpıyoruz. Baya yoğum kıvama geliyor. Daha sonra meyveli yoğurdumuzu ekliyoruz. Ben şeftali-kayısılı meyveli yoğurt kullandım. Siz neyi seviyorsaniz ona göre kullanabilirsiniz. Ben bir daha ki sefere meyveli yoğurdumu da kendim yapmayı planlıyorum. Siz de daha sağlıklı olmasını isterseniz meyveli yoğurdunuzu kendiniz yapın. Yoğurdu da karıştırdıktan sonra bebe bisküvilerini iri iri kırıp karışıma atıyoruz. İlk başta 400 gr fazla gibi gözüküyor fakat bu ölçülere ideal. Hepsini koymanızı tavsiye ederim. Bisküvileri dr karıştırdıktan sonra istediğin bir kaba karışımı yerleştirin. İsterseniz cup'larada yapabilirsiniz. O zaman servisi daha kolay olur. Ben kalıba döktükten sonra renk olsun diye en üstüne 2 küçük paket orman meyveli yoğurt döktüm. Üzerini tamamen bunla kapladim. Buzlukta donuncaya kadar bekletin. Donduktan sonra hemen servis edin, çabuk eriyor çünkü. Servis ederken üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben yoğurdum şeftali-kayısılı diye şeftalileri küp küp doğrayıp üzerine koydum ve kenarlarını da toz antep fıstığı ile süsledim.



Umarım anlaşılır bir şekilde açıklayabilmişimdir.
Afiyet olsun.
                      R A B I A

2 yorum:

  1. gayet aciklayici olmus ve de cooook guzel ozellikle yogurt fikri hosuma gitti.iftardan sonra ne guzel olur serin serin bizde bugun kek var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne guzel afiyet olsun, evet cok pratik ve lezzetli bir tarif. :) Hayirli iftarlar.

      Sil