31 Aralık 2011 Cumartesi

Fırında Baharatlı Brokoli ve Karnabahar




Bugün Desperate Hausewives yemek kitabından farklı bir tarif paylaşıyorum. Benim gibi brokoliyi ve karnabaharı  çok sevmeyenlere bu sebzeleri sevdirebilecek bir tarif :) Gerçi karnabaharı yine de pek sevmedim ama brokili cidden güzel oldu. Bu kitabı almadan önce çok tereddüt etmiştim, tarifler iyi midir yoksa sacma şeyle mi çıkar acaba diye ve ölçüleri tutarmı diye ama sonra kitap fuarında acaip ucuz bir fiyata indirildiğini görünce dayanamadım:) ve pişman da olmadım, içindeki tarifler cidden çok güzel! özellikle Bree ve Lynette'in tarifleri harika. Bu tarifte Lynette'inkilerden. Desperate Hausewives dizisini izlemiyorsanız bile alın bence bu kitabı.

Malzemeler:

-4 orta boy brokoli ya da bir büyük göbek karnabahar (sebzeleri çiçeklerine ayırın)
-Sıvı yağ
-2 yemek kaşığı ince rendelenmiş Parmesan peyniri
-2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ

Hazırından daha güzel pane harcı için:

-1/2 su bardağı galeta unu
-2 yemek kaşığı tuz
-2 yemek kaşığı kuru kekik
-1 yemek kaşığı tatlı toz kırmızı biber
-1,5 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber

Hazırlanması:

Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatın. kaynayan suda sapların en kalın kısmı hafif yumuşak ama diri bir kıvama gelene kadar brokolileri yaklaşık 4 dakika, karnabaharları ise 5 dakika haşlayın. Kaynatma suyunu ddöktükten sonra sebzeleri soğuk sudan geçirin ve iyice süzün Sularını almak için çift katlı kağıt mutfak havlusunun üzerine koyun ve soğumaya bırakın.

Fırın telini orta kata alıp, fırını 205 derecede ısıtın. Fırın kabınızı iyice yağlayın.

Pane harcını, peyniri, eritilmiş tereyagını büyük bir kapta karıştırın. Sebzelerin yarısını harca bulayon. Ufalanmış ekmekleri sebzelerin üzerine hafifçe bastırın. Harç sebzeleri tam ve eşit olarak kaplamasada onemli değil. Harca bulanmış sebzeleri hazırladığınız kağıt havlunun üzerine aktarın. Aynı işlemi kalan sebzelerle tekrarlayın. 

Sebze harcı kızarana ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 12 dakika fırında pişirin. sıcakken yada oda sıcaklığında servis yapın





AFİYET OLSUN:)

Rumeysa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder