23 Şubat 2011 Çarşamba

Falling Snowflakes Cupcake (Kar Taneli Cupcake)



Merhabaalar :))) Bugun sizlerle cok guzel bir hafta baslangicinin ardindan beraberiz.:))) Cok guzel bir hafta baslangici cunku Pazartesi hem annemin hemde cok yakin arkadasim 'Rabia`nin' -adasimin :) - dogum gunuydu.Vee evet bu yaptigim cupcake`lerde onun icindi :)).Her nekadar suslemesinde kendimi cok basarili bulmasamda arkadasimin begenmesine sevindim :)).Aslinda tarifde verilen sadece suslemesi icin krema tarifiydi.Bu normal suslemede kullanilan Royal Icing veya Seker Hamurundan biraz farkli.Kivami olsun lezzeti olsun ben sevdim :).Cupcake icinde begendiginiz bi cupcake tarifini kullanin diyordu.Bende simdi sizlere benim kullandigim tarifi verecegim :)).Lafi daha uzatmadan iste Malzemeler:

Cupcake  icin malzemeler:
-3 yumurta
-1 su bardagi seker
-150gr. tereyag(oda sicakliginda)
-300gr. un
-1 paket kabartma tozu
-yarim su bardagi sut
-2 yemek kasigi kakao
-80gr. sutlu cikolata

Yapilisi:
Un, kakao ve kabartma tozu bir kabin icinde karistirin.Tereyag ve sekeri mikser ile krema kivamina gelinceye kadar cirpin.Tereyagli karisima  yumurtalari ekleyin.Son olarak karisima sut ve cikolata parcalarini ilave edin.Hamuru kaplarin icine yarisi dolacak sekilde esit olarak pay edin.180 derece isinmis firinda 20-25 dakika pisirin.

Ustunun Suslemesi icin - Buttercream Icing ( Tereyagli Icing Krema )

  


-120gr. Tereyag (oda sicakliginda)
-1,5 - 2 su bardagi pudra sekeri
-1 cay kasigi sivi vanilya (alkolsuz)
-2 yemek kasigi sut
-bebek mavisi gida boyasi (tercihen)

Yapilisi:
 Genis bir kapta tereyag ile pudra sekerini mikser yardimiyla karistirin.Vanilyayi ekleyin.Azar azar pudra sekerini ekleyin once bir bardagi sonrada yarim olani ekleyin.Mikserin hizini orta seviyeye getirin.Butun seker karistikdan sonra sut`u ekleyin.Acik renk ve yumusak oluncaya kadar orta hizda cirpin.Eger benim gibi renkli yapmak isterseniz icine istediginiz bir renk -ben mavi kullandim- azicik toz gida boyasi katabilirsiniz.Kremaniz kullanima hazir. :) Fakat eger hemen kullanmayacaksaniz kullanincaya kadar nemli bir ortu orterek muhafaza edin.Kullanmayacaginiz zaman budolabinda tutun.Yaklasik 2 hafta falan buzdolabinda muhafaza edebilirsiniz.Fakat buzdolabindan cikinca tekrar cirpmaniz gerekecek. :)

Ustunun Suslemesi:
Suslemesi aslinda cok kolay.Isterseniz modeli once bir kagitta deneyip isinizi saglama alabilirsiniz.Krema sikacaginizin 3 numarali ucu uygundur.Eger numaralari bilmiyosaniz resimdekine bakarak tahminle dogru ucu bulursunuz :).
                          Afiyet Olsun..:)

             














Cupcake Tarifi:Cupcake kitabindan
Buttercream Icing:Wilton

Rabia.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder