11 Temmuz 2014 Cuma

Kolay Damat Paçası


-3 yufka (kare borcam için)
-1 tane tavuk göğsü
-Tavuk suyu
-125 gr tereyağı

 Merhabalar, bir Rumeli yemeği olan damat paçası, aslında benim yaptığımdan farklı olarak kat kat açılan yufka ve ayrı sosuyla yapılıyor. Ama biz genelde bu şekilde yapıyoruz, inşallah onun da tarifini paylaşacağım:) İftara lezzetli ve çok pratik bir şey arıyorsanız mutlaka deneyin! 
 Tavuk göğsünü düdüklüde 20 dk kadar haşlıyoruz. Haşladığımız tavuk etini ince ince didiyoruz ve suyunu kullanmak üzere kenarda bekletiyoruz. Yufkaları ikiye bölüp, 2 cmlik şeritler halinde keselim (rulo yapıp makasla kesmek çok pratik oluyor) borcamı yağlayalım ve kestiğimiz yufkaları borcama dağıtalım. Tereyağı eritilip yufkaların üzerine gezdirilir. Biraz harmanlıyoruz ki tereyağı iyice dağılsın. Yufkalar 200 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. Kızarınca fırından alıp, ılık tavuk suyuyla ıslatalım (yaklaşık 4 kepçe kullandım) üzerine parçaladığımız tavuk etlerini döşeyip, 10-15 dk kadar daha fırında pişirilir. Tavuk etleri kızarmıyor, fazla kalınca kuruyor dikkat edelim. Tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt, arzuya göre baharat ekleyip veya yağ yakıp servis edebiliriz. 
-Rüveyda

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder