* 1 havucun yarısı (rendelenmiş)
* 3 dane patates (rendelenmiş)
* malzemeleri kavurmak için zeytinyağı
* 3 yumurta
* tuz
* karabiber
Yapılışı
1. Geniş hafif derin olan bir tavaya zeytinyağı koyalım. Orta gözde biberlerimizi koyup hafif kavuralım. Havuçlarıda ekleyip çok az onuda kavuralım. Patateslerimizide ekleyelim. Üzerine tuz ve bol miktarda karabiber ekleyelim. Tavamızı büyük göze alıp orta ateşe koyalım. Kapağını kapatıp pişmeye bırakalım. Ara ara açıp alt-üst yaparak karıştıralım.
2. Patateslerimizin altları pempeleşince yumurtalar için kaşık yardımıyla 3 dane yuvarlak açalım. Ve yumurtalarımızı kıralım. Eğer yuvarlak açmazsanız yumurtalar pateteslerin üstünde kalır ve daha onlar pişemeden patatesleriniz yanabilşr veya sertleşir.
3. Yumurtalar piştikten sonra sıcak olarak servis yapılır.
" Normalde annem bu tarifi sadece patates ile yapar. Bazen biber ekler. Ama ben havuçla yaptım ve bayıldım. Tamamen size kalmış istediğinizi ekleyip çıkartabilirsiniz. Piştikten sonra üzerine kaşarda rendeleyebilirsiniz. " Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder