28 Haziran 2014 Cumartesi

Balkabaklı Pasta

 
 Merhabalar :)
Yepyeni mutfak maceralarımızla yeniden burda olmak ve yine en sevdiğimiz tarifleri paylaşacak olmak çok keyifli! Yazmaya başlayınca blogumuzu ne kadar özlediğimi fark ettim! Evet kabul ediyoruz ihmal ettik buraları :( Ama bu arada boş durmadık tabi ki ve mutfakta birazcık daha deneyim kazandık :)

Sıradaki tarif balkabağı ile yapılabilecek en pratik ve güzel tariflerden biri. 

Ben tarifi 23 cm çapında kelepçeli kalıba yaptım ama siz derseniz ki ben savayer bisküvilerini yanlara tek tek dizmekle uğraşmak istemiyorum o zaman 20x20 cm kare borcam veya benzer ölçülerde farklı bir kalıba da yapabilirsiniz. Bir de bu tarifin en güzel yanlarından biri diyelim ki daha büyük kalıba yapmak istiyorsunuz o halde ölçüyü rahatlıkla 1.5-2 katına çıkartabilirsiniz :) Son bir nokta, tarifteki krem şanti sizi tariften soğutmasın, krema ve vanilya aroması ile şantinin o değişik tadı güzel bir hale geliyor ve tabi balkabağı ile birleşince şanti tadını çok almıyorsunuz :)
Malzemeler:
1/2 kg balkabağı
2 su bardağı şeker
1 su bardağı çiğ krema
2 poşet krem şanti
1.5 su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya aroması
(Alkolsüz vanilya aroması için Eminönü'nde pasta malzemeleri satan dükkanlara 

bakabilirsiniz)
1 paket kedi dili/savayer bisküvisi
(Bisküvileri ıslatmak için ayrıca 1 bardak süt)
Dilerseniz file badem veya ceviz içi


Hazırlanması:
Balkabakları susuz olarak 2 bardak şekerle pişirilir. Biraz soğuyunca çiğ kremanın yarısı eklenerek blender ile püre haline getirilir. (Dilerseniz içerisine badem veyaceviz koyabilirsiniz.) Krem şanti süt ile çırpılır içerisine kalan çiğ krema ve vanilya aroması ilave edilir. Bisküviler "tek tarafları" süte batırılarak ıslatılır. (İki tarafını birden batırırsanız fazla yumuşak oluyor.) Önce kalıbın yanlarına dik olarak bir sıra dizilir sonra bir sıra da tabanına dizilir. Daha sonra şantili karışımın yarısı düzgünce dökülüp yayılır ve sonra balkabaklı karışımın yarısı yine düzgünce dökülüp yayılır. Ve üzerine bir sıra daha kedi dili bisküvi dizilir. Sonra kalan şanti ve balkabağı karışımları aynı şekilde konulur. Buzdolabında mümkünse 1 gece bekletiyoruz ki kalıba iyice yerleşsin. Servis yapmadan önce kalıp bir tabağa alınıp dışındaki kelepçe çıkartılıyor ve etrafına bir kurdela bağlanıyor. Süs olsun diye değil bisküvileri bir arada tutsun diye :)) Dilerseniz üzerini şanti ile veya badem/ceviz ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun :)

RUMEYSA

 

1 yorum: