8 Şubat 2012 Çarşamba

Tahinli Profiterol

Görüntüsü çikolatalısı kadar cezb etmese de tadı bence kesinlikle  kat kat daha güzel :) 

TAHİN! Pek çok insanın bayıldığı bir lezzet!! Ve ben de tahini pek sevmeyen muhtemelen %5 'lik grubun içindeyim! Ben ki kahvaltıda tahin&pekmez ikilisini ve tahin helvasını hiç sevmeyen insan, bu tatlıyı yemeye doyamıyorum resmen! İçinde tahin olan sadece bu tatlıyı ve tahinli kurabiyeyi seviyorum (İnşallah o müthiş kurabiyeleri de paylaşacağım bir gün :) ) Ve tabii işin bir de profiterol boyutu var. Tatlı literatüründe, hamurunu tutturması en zor tatlılardan biri olarak geçen sevgili profiterol... Kendisi küçklüğümden beri en çok sevdiğim tatlılardan olmasına rağmen, mutfakta bir şeyler yapmaya başladığımdan beri bir türlü cesaret edemediğim tatlılardan-dı-. Ama bir gün dedim "Rumeysa madem bu kadar çok seviyorsun, madem annenin bu kadar güzel kabaran harika bir tarifi var niye duruyorsun?! :D" Yapmaya başlayınca içimden hep "bak tutmayabilir,zaten herkes tutturamıyor,olmazsa hayal kırıklığına uğrama" dedim :) ama o top top hamurları fırında kabarmış görünce cidden çok mutlu oldum! Fakat her şey bitip, herkes afiyetle yedikten sonra, ustunden bir kaç hafta geçince hazırları olduğunu ve pek çok yerde satıldığını öğrenincee... Kesin ev yapımı kadar lezzetli olmaz diye düşünmüştüm ama deneyince, aynı lezzette olduklarını hatta biraz daha lezzetli olduklarını üzülerek itiraf ediyorum :( Ama her şeyin bir iyi tarafı vardır, artık daha sık profiterol yapıyoruz çünkü harcadığımız vakit yarı yarıya hatta daha bile çok azaldı :) Bence siz siz olun pek çok büyük markette genelde savoiardi(kedi dili bisküvileri) nin yanında olan bu hazır olanlarını kullanın :) Hatta iç kremasını da Dr. Oetker Dolgu kreması kullanırsanız daha da pratik oluyor :)

Malzemeler:

Tahinli sos için;

-1 paket hazır profiterol hamuru
-1 kase tahin
-1 kase toz şeker
-Yarım paket çiğ krema
-Yarım su bardağı süt

Ev yapımı Profiterol hamuru için Malzemeler:

-50 gram margarin
-1.5 su bardağı un
-2.5 çay bardağı su
-2 yemek kaşığı mısır nişastası
-4 yumurta
-1 çay kaşığı kabartma tozu

Margarin eritilir, üzerine su konup kaynatılır. Un nişasta eklenir. Kaynayınca 1 dakika pişirilir. Ocaktan alınan hamur soğuyunca yumurtalar tek tek eklenir,karıştırılır. En son kabartma tozu eklenir. 225 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir. 


İç kreması için: 

-1/2 litre süt
-3 çorba kaşığı un
-Yedi çorba kaşığı şeker
-1 yumurta sarısı
-50 gram margarin
-1 paket vanilya
-1 limon kabuğu rendesi

Margarin ve vanilya hariç tüm malzemeler pişirilir. Hafif ılınınca margarin ve vanilyakonup çırpılır. 

Pratik İç kreması için Malzemeler:

-1 paket Dr. Oetker dolgu kreması
-2.5 çay bardağı süt

Yapılışı:

Sos için tahin, şeker, süt ve çiğ krema mikserle şekerler eriyinceye kadar çırpılır.Dolgu kreması paketin üzerinde yazan tarife uygun olarak çırpılır.(ya da muhallebi pişirilir) Hazır profiterol hamurları enine ortadan ikiye kesilir. Alt kısımına -büyüklüklerine göre- yaklaşık 1 çay kaşığı dolgu kreması/muhallebi konur. Üst parçası konur. Ev yapımı olan hamur için; dolgu kreması ya da muhallebi krema torbasına konur, hamurlar ılıkken içlerine sıkılır. Geniş bir tabağa dizilen profiterollerin üzerine tahin sos dökülür. Sosun bir kısmı ayrılır, servis edilirken tabağa alınan profiterollerin üzerine ekstra sos gezdirilir.

Dilerseniz üzerini minik çikolata topları ile süsleyebilirsiniz:)


AFİYET OLSUN :)

-Rumeysa-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder