7 Ocak 2012 Cumartesi

Bayatlamayan Poğaça


Merhaba. Sanirim ben bugun ilk defa bir tuzlu tarif paylasacagim sizle. hehe benim icin bir ilk. Umarim begenirsiniz.  Bunu gecen sene dogum gunume yapmistik ama burada paylasmak bugune nasip oldu. Cok lezzetli ve uzun sure taze kaliyor. Iste tarif:

Malzemeler:
1 paket yas maya
1 su bardagi ilik sut
1 su bardagi ay cicegi yagi
2 yemek kasigi toz seker
1 tatli kasigi tuz
1 sise soda
3 su bardagi un

Uzeri icin:
1 yumurtanin sarisi

Yapilisi:
Yas mayayi ilik sutun icinde toz sekerle birlikte eritin. Kalan hamur malzemelerini de ekleyip yogurun. Gerekirse un ilave edin. 45 dakika mayalanmasi icin uzerini bir bezle ortup bekleyin. Hamurdan mandalina buyuklugunde parcalar koparip yuvarlayin. Yagli kagit serilmis firin tepsisine dizin. Uzerlerine yumurta sarisini surup susam serpin. Onceden isitilmis 180 dereceye ayarli firinda 35 dakika pisirin. Istege gore pistikten sonra arasini kesip krem peynir surebilirsiniz. Veya hafif kenarlarini surup oraya kasar peyniri ve maydanozda koyabilirsiniz.

AFIYET OLSUN

                                                                                               RABIA (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder