Herkese hayırlı ramazanlar:) Bugun benim çok sevdiğim ve yemeye doyamadiğim annemin harika tariflerinden birini paylaşacağim. Taze çileklerin muhteşem kokusuyla birleşen savyerlerin üzerine dökülen muhallebiyi daha pek çok tarifte kullanabilirsiniz (mesela ben profiterolun iç kremasi ve pasta kremasi olarakta kullandim). İşte benim çilekli tatlıımm.:)
Malzemeler:
-2 paket savayer (kedi dili biskuvi)
Çilek sos için;
-1/2 kg çilek
-1 çay bardağından biraz daha az toz şeker
Muhallebi için;
-125 gr margarin
-1 litre süt
-2 fincan un
-1 su bardaği toz şeker
-1 paket vanilya
Yapılışı:
Çilekler yıkanıp ayıklandıktan sonra blender yada rondo'dan şekerle birlikte geçirilir. Ve soğumasi için buzdolabina konur. Margarin hariç tum malzemeler kaynayana kadar devamli karistirilarak çirpilir. Kaynayinca 2-3 dakika daha kısık ateşte pişirilip ocaktan alınır ve oda sıcaklığına gelinceye dek bekletilir. Savayerlerin sadece bir tarafı sütle ıslatılıp borcama dizilir. Üzerine muhallebi dökülür. Ve buzdolabina konur. Servisten önce çilek sosuda uzerine dökülür. Bir kısmı ayrılır. Tabağa alındıktan sonra ayırdığınız sostan üzerine biraz daha gezdirebilirsiniz.
Dilerseniz üzerine çilekten süs yapabilirsiniz:) |
AFİYET OLSUN..:)
RUMEYSA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder