13 Temmuz 2011 Çarşamba

Yufkali Lahmacun

Eveet sevgili okurlar bugun sizlerle tuzlu bir tarif ile birlikteyim :) Evet genelde tatli koyuyorum, koyuyoruz tatli severler olarak :) Ama hayatimizda tuzluyuda yer vermek lazim :) Bugunku tarifim annenim cok yaptigi ailecek cok sevdigimiz pratik ve lezzetli bir tarif. Buyrun bir goz atalim:
   Malzemeler:
-3 Yufka
-1 yemek kasigi erimis tereyag
- Yarim su bardagi sut
-200 gr kiyma
-1 tatli kasigi salca
-1 yemek kasigi zeytingyagi
-1 tutam maydonoz
-1 kucuk sogan
-1 kucuk domates
-tuz, karabiber
  Yapilisi:
Erimis tereyag ile sut bir kasede karistirin. 1 yufka acilir masaya serin. Yagli sutlu karisim ile islatin. Sonra uzerine 2. yufka serilir oda ayni sekilde islatin. 3. yufkada serilir onada ayni islem uygulayin. Sonra agzi genis bir bardak ile kesilip, yuvarlaklar olusturun. Yufkalar hazir simdi sira kiyamalari hazir etmekte. Once soganlar , biberler ve maydonoz ince ince dograyin. Kiyma bi kaba alinir ve dogranms olan sogan,biber maydonoz ekleyin. Domatesde dogranip ekleyin. Kara biber ve tuzda eklendikten sonra kiymamizda hazir. Kestiginiz yufkalara ceviz buyuklugunde kiymadan alip yayin herbirini boyle hazirlayin ve tepsiye dizin. 200 derece firinda pisirin yufkalar sararip hafif pembelesince olmus demektir. Afiyet Olsun..:)


  Rabia.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder