4 Temmuz 2011 Pazartesi

Giant Cookie (Dev Kurabiye)


Uzuuun bir aradan sonra herkeze merhabalarr :)) Tatildi,gezilerdi, arkadaslardi baya bir uzun ara verdik sanirim :)) Ama bu uzun arada tariflerimiz anilarimiz cogaldi ve yepyeni deneyimlerle geri donduk :). Bugunde sizlerle 'Giant Cookie' Dev Kurabiye dedigimiz dogum gunlerinde,kutlamalarda, ozel gunlerde Amerikalilarin vazgecilmezi olan bir tarif paylasacagim. Hem lezzeti, hem gorunusu olsun ozel gunlere ayri bir farklilik katiyor. Daha fazla bekletmeden
    Malzemeler:
-75gr, 3/4 cup oda sicakliginda tereyag
-25gr, 2/3 kahverengi seker
-1 yumurta sarisi
-75gr, 1.5 cup un
-1 cay kasigi karbonat
-1 portakal veya limon kabugu (ince) -ben portakal kabugu kullaniyorum cok daha guzel oluyor bence :)-
-28 cm yuvarlak, ince, duz tepsi. (Ben yuvarlak borek tepsisinin arkasini kullaniyorum ama boyle ozel ince satilan tepsilerde var)
   Yapilisi:
Firini 190 derecede yakin, hazir edin. Tepsinizi pisirme kagidi ile kaplayin. Genis cukur kaseye tereyag ve sekeri koyun krema kivamina gelinceye kadar cirpin. Yumurta sarisini ekleyin ve cirpmaya devam edin. Un'u karbonati ve portakal-limon rendesini ekleyin iyice karisincaya kadar cirpin. Sonra tepsiye islak tahta kasik yardimiyla veya daha kolay olarak elinizle esit olarak hamuru yayin. 15-20dk kadar altin rengi olana kadar pisirin. Soguduktan sonra suslemesini yapip servis edebilirsiniz.          Afiyet Olsun..

                                                                           

                                                                                                                                                        Rabia

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder