21 Temmuz 2011 Perşembe

Havuçlu Kabak Salatası

 Merhaba!
Bu aralar siteyi boşladığımızı biliyoruz, tembellikten değil ama, herkes tatilde olduğundan.
Umarım siz kusurumuza bakmaz, biz de tam gaz devam ederiz. :) Malum, Ramazan geliyor, herkes evlerine,
grup ta bir araya toplanıyor:)  Şimdi tarifle devam edelim: kabak salatasını çok severim. Evde baktım havuçlar çürümeye yüz tutmuş(maalesef bazen böyle durumlar oluyor) havuçla kabağı karıştıralım o zaman dedim. Çok pratik bir tarif aslında, yapımı kolay, kendisi lezzetli.
Resimde 1.5 kabak var aslında, bir tane normal bir tane minik:)
 Malzemeler:
3 havuç
2 kabak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
(Arzu edilen miktarda) dövülmüş ceviz
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
Tuz

 Havuç ve kabağı rendeliyoruz. Ayrı tencerelerde zeytinyağı ile 10-15 dakika pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Sarımsakları rendeleyip yoğurda katıp, çırpıyoruz. Cevizleri çekip/dövüp soğuttuğumuz havuç ve kabakla karıştırıyoruz. Yoğurdu ekliyoruz. Arzuya göre dereotu, yağ, limon ekleyebilirsiniz. İşte bu kadar kolay, afiyet olsun.

-Rüveyda

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder