7 Haziran 2011 Salı

Karamelli Muhallebi




Herkese yeniden merhabalaar!! Biraz uzun bir aranın ardından yeniden-artık daha düzenli bir şekilde-yeni tarifler denemeye ve sizlerle paylaşmaya devam ediyoruuz:) Bu tatlı tüm karamelseverlere gelsin diyerek tarife başlıyoruum...

Malzemeler:

muhallebi için;
-1.5 litre süt
-6 dolu kaşık un
-6 dolu kaşık şeker
-1 yumurta
-1 tatlı kaşığı toz vanilya
-1 tatlı kaşığı tereyağ
-200ml çiğ krema

Karamel için;
-2 bardak şeker
-12 çorba kaşığı su
-200 ml çiğ krema
-1 tatlı kaşığı tereyağ

3 adet milföy

Hazırlanışı;
Muhallebi krema ve tereyağ hariç pişirilir.Ilıdıktan sonra krema ve tereyağ eklenerek çırpılır. Borcama ya da kaselere dökülür. Karamel için şeker mümkünse teflon tencerede devamlı karıştırılarak eritilir*. Tamamen eridiğinde once su eklenir,suyu ilk doktüğünüzde garip bir şekle gelecektir.normal kıvama gelmeye başlayana kadar devamlı karıştırılır.daha sonra kremada ilave edilir ve hiç pütür kalmayana ve kaynayana kadar karıştırarak pişirilir.pişince ocaktan alınır ve tereyagı da konup eriyene kadar kadar birazcık daha karıştırılır. Milföyler sade olarak 180 derecede pişirilir,pişip soğuyunca elde ufalanır. Servis yaparken tabağa önce muhallebi sonra milföyler konur ve üstünede karamel dökülür. Karamel ve milföyleri kesinlikle servisten hemen önce dökmeniz gerekiyor aksi halde muhallebiniz tabakta yayılıp karamelle karışarak kötü bir görüntü oluşturur. Eğer kaseye yaparsanız karamel ve milföylerini yine servisten hemen önce dökmeniz gerekiyor çünkü önceden dökünce muhallebi sulanıyor.

*:çelik tencereleri yıkamak karamel yapıştığı için çok zor oluyor.

AFİYET OLSUUN...:)
                                                                                                                                                Rumeysa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder