1 Ocak 2012 Pazar

Lazanya


Bugün sizlerle en sevdiğim lezzetler arasında ilk sıralarda olan Lazanya tarifimi paylaşacağım :)

Malzemeler:
-10 adet lazanya
-1 kaşık tereyağı
-2,5 bardak süt
-2 kaşık un
-1 adet soğan
-300 gram kıyma
-2 adet domates
-1 adet havuç
-Hindistan cevizi,tuz
-kaşar

Yapılışı: Önce beşamel sosu için tereyağı ile unu biraz kavurup topaklaşmasını engellemek için sürekli karıştırarak süt eklenir hindistan cevizi ve tuzu da ekledikten sonra  biraz cıvık muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.  Sonra kıyması için ince ince doğranmış soğanlar zeytinyağı ile kavurulur, sarardıktan sonra rendelenmiş havuç ilave edilip birkaç dakika kavrulur. Kıyma eklenip, orta ateşte pişirmeye devam edilir. Kıyma kavrulunca küp küp doğranmış domatesler ilave edilir. Tuzuda serptikten sonra ara sıra karıştrarak domateslerin pişmesi beklenir. Fırın tepsisi yağlanır, en alta kıyma ve beşamel sosu dökülür, üzerine bir kat lazanya döşeyip üzerine yine kıyma ve başamel sosu dökülür.Üstte sos için son kat kalana kadar böyle döşemeye devam edilir. En son katınada tekrar kıyma ve başamel sürüp üstüne kaşar rendelenir ve 200 derecede 20 dakika pişirilir. Lazanyanız hazır . Afiyet olsun :)))

Not: Bu tarifte lazanya haşlanmıyor. (ben Barilla'nın lazanyasını kullandım )

                                                                                                      Dilara :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder