18 Aralık 2011 Pazar

Akdeniz Salatası

 Tam bir Akdeniz salatası oldu sanırım bu salata :) İtalyan , Fıransız ve Türk usülünü karıştırıp böyle bir salata yaptım . Kızarmış ekmekler ve zeytinler bir İtalyan tarifinden , Sosu Fransız  , köz biberler ise  benim fikrimdi :D Bu kadar karıştırmaya sonuç lezzetli çıktı yani denemenizi tavsiye ederim çok karışık diyip geçmeyin derim :)))

Malzemeler :
-Cherry Domates
-Marul
-Salatalık
-Kırmızı Köz Biber
-Zeytin
-Tost Ekmeği
-Zeytinyağı -Limon Suyu
-Tuz -Kekik

Yapılışı: Tost ekmeklerinin sert kenar kısımlarını ekmek bıçağıyla keserek kalan beyaz kısımları orta boy küp şeklinde doğrayın.Küpleri tuz,karabiber ve çok az zeytinyağıyla lezzetlendirerek 180 derece 7-8 dakika fırınlayın.Daha sonra marulları (iri iri) ve salatalıkları (halka halka) doğrayıp servis kasenize koyun.Kızarmış eklmeklerinizin yarısını marulların üzerine ekleyin sonra zeytinleride ekleyerek karıştırın. Üzerine köz biber, ekmeklerin kalanları ve cherry domatesi ekleyin. Sosu için ben ikea'dan aldığım hazır fransız sosunu kullandım ama evdede: limon suyu,kekik ve zeytinyağını bir kasede kıvam alıncaya kadar çırparak tuz ve karbiberle lezzetlendirebilirsiniz. isteğe göre bu karışıma bir çay kaşığı hardal ekleyebilirsiniz.

    ..vee Salatanız hazır .:) Afiyet Olsun ... :)

                                                                                                                                                  -Dilara

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder