10 Kasım 2011 Perşembe

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Herkese merhaba. Uzun zamandır sizlerle bir tarif paylaşamadım, postun devamında paylaşacağım tarifi sizlerle bayramdan önce paylaşacaktım ama şu 1.5 haftadır halâ devam eden öyle bir koşuşturmanın içerisindeyim ki bugün yazabileceğimi bile düşünmüyordum. Hazır vakit bulmuşken tarifi yazmayı daha fazla ertelemeyeyim dedim :) Tarifini yazacağım tatlı en çok sevdiğim tatlılardan biri, belki birazcık uğraştırıcı ama (bana biraz öyle geliyor:) sonunda ulaşılan tat muhteşem :) Tatlıyı misafir için yapmayı düşünürseniz 1 gün önceden yapmayı tavsiye etmem, çünkü kadayıf kıtır kıtırken güzel oluyor, bunun için yenileceği gün yapmanızı tavsiye ederim :) İşte bu güzel tatlının tarifi:

Önce malzemeler:)

- 350 gram tel kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1.5 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebisi için:

- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı

 Ve yapılışı ;)

Buzlukta 15-20 dakika bekletilmiş tel kadayıfı kırıp bir kenarda bekletin. Önce tereyağını eritin şeker ve kırılmış olan kadayıfıda tavaya ekleyin ve kadayıfı pembeleşinceye kadar kavurun ve dövülmüş cevizide ilave edin. Bunu hazırladıktan sonra süt, un, mısır nişastası, toz şeker ve yumurta sarısını muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Muhallebi kıvamını aldıktan sonra vanilyayıda ekleyip karıştırmaya devam edin. Daha sonra soğuması için biraz bekletilen muhallebinin yarısını bir borcama yayın üzerinede kavrulmuş kadayıfın yarısını serin. Kalan muhallebiyide bunun üzerine döktükten sonra kadayıfıda serip buzdolabında bekletmeye başlayın. Vee tatlımız servise hazır. AFİYET OLSUN :)      -ELİF-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder