24 Temmuz 2011 Pazar

Fırında Kremalı Patates

 Merhaba!
Bugün kremalı patatesle karşınızdayız, benim bayıldığım lezzetlerden biri. Malzemeler(kare borcama):
8-9 patates
Süt
2 küçük kutu hazır krema
Kaşar peynir
Tuz
   Patatesleri doğruyoruz, ister kalın halka şeklinde doğrayın, ister benim gibi rendenin cips yerinden rendeleyin(aman dikkat edin benim gibi 3 parmağınızı birden kesmeyin:)) Doğradığınız patatesleri tencereye koyun, üzerini biraz geçicek kadar yarı süt-yarı su ekleyin. Biraz da tuz ekleyin. Yarı diri kalacak şekilde haşlayın, süzün. Fırını önceden 200C de ısıtın. Patatesleri borcama alıp, üzerine 2 kutu kremayı dökün. (not: deneme amaçla kremaların birini sütaş, diğerini içim aldım. içim olan biraz daha süt kıvamında, sütaş tam krema kıvamındaydı. belki ikisi de sütaş marka olsaydı tam gelirdi ama cıvık olduğundan krema biraz fazla geldi.) Fırına verin. 20-25 dakika, kremasını çekene kadar fırında kalsın, servise yakın rendelediğiniz kaşarı serpin, 10-15 dakika daha üzeri kızarana kadar tutun. Afiyet olsun.

-Rüveyda

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder