12 Şubat 2011 Cumartesi

Reçelli Kek

Merhaba!:)
Taşınma işleri, istanbul'a gidip gelmeler derken ilk yazımı anca yazabildim. Sabırlı ve anlayışlı arkadaşlarıma çook teşekkürler:) Hemen tarife geçelim, bu kek annemin tarifi. Geçen gün ben de denemek istedim ama biraz yaktım sanırım:))) Malzemeler:
-1 çay bardağı süt
-1.5 çay bardağı şeker
-1 yumurta
-250gr. yumuşak tereyağ
-1 paket kabartma tozu
-Aldığı kadar un(kulak memesi kıvamında olucak)
Bunların hepsini birlikte yoğuruyoruz, daha sonra hamurun yaklaşık 1/3 ini kenara ayırıyoruz.
Kalan büyük parçayı yağladığımız borcama yayıyoruz, iyice dümdüz yapıyoruz. Üzerine üstüne kaplayacak kadar reçel ya da marmelatı boşaltıyoruz. Yanmaması için kenarlarına değdirmemeye dikkat edin. Bu arada en lezzetli gül veya çilek reçeliyle oluyor:) Daha sonra kalan parçayı ikiye bölüyoruz, bir parçayı kenara koyup diğerini tekrar ikiye bölüyoruz. Bu küçük parçaları üçe bölüyoruz. Aynı işlemi diğer parçaya da uyguluyoruz. Yaklaşık 12 parça minik hamurumuz oluyor, bunların her birini tezgahta yanlara açarak borcam boyunda genişletiyoruz. Sonuç olarak 12 şerit hamur çıkıyor bunları da borcamın kenarlarından başlayarak 6enine, 6boyuna yerleştiriyoruz. Önceden ısıttığımız fırına veriyoruz, afiyet olsun:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder