11 Şubat 2011 Cuma

Çıtır Çubuklar

Herkese merhaba :) bu gün ilk defa denediğim bir tarifi sizlerle paylaşacağım. Çok lezzetli ve bir o kadarda hafif bir kurabiye. Şekilleri aslında daha kalın olması gerek ama ben tarifteki gibi uç bulamadığım için turtıl kurabiye ucuyla yaptım. Pek istediğim gibi olmadılar aslında daha kalın ve yuvarlak olmaları gerekir ama kurabiyenin lezzeti keyfimi yerine getirdi :)) denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:

- 110 gram (1 su bardağı) un
- Yarım paket kabartma tozu
- 70 gram (1.5 çay bardağı) mısır unu
- 100 gram yumuşak margarin
- 45 gram (yarım çay bardağı) toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta

Bulamak için:
- 100 gram (1 su bardağı) yaprak badem (ben yaprak badem bulamadığım için rondodan geçirdiğim fındıkları kullandım)

Sos için:
- 1 paket Dr. Oetker Beyaz Çikolata Sos
- 500 ml. (2.5 su bardağı) süt

Hazırlanışı:

 Unu eleyin.Hamur kabartma tozunu ekleyip bir kaşık yardımı ile karıştırın ve tekrar eleyin. Mısır ununu ekleyip kaşık ile karıştırın. Ayrı bir kapta margarin,toz şeker, vanilya ve yumurtayı mikser ile 2 dakika çırpın. Mısır unlu karışımıda ekleyip 2 dakika daha çırpın. Bademleri geniş bir tabağa alın. Krema sıkma torbasına 1 cm çapında düz uç takın, hamuru içine doldurup bademlerin üzerine 8 cm uzunluğunda şeritler sıkın, her tarafını bademe bulayıp pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alın. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayıp önceden ısıtılmış 170C lik fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.Fırından çıkarıp soğutun.

 Beyaz çikolatalı sosu süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Hazırladığınız kurabiyelerin yarılarını beyaz çikolatalı sosa batırıp çıkartın ve servis tabağına sıralayın...

AFİYET OLSUN ((:                                                                                      ELİF

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder