10 Şubat 2011 Perşembe

Kolay Mantı



 Merhabalarr :) Yogun gecen bir haftanin ardindan yine sizlerle birlikteyiiz :)).Bugun sizlerle lezzetli ama bir okadarda pratik bir tarif paylasacagim :).Ikindi cayina gelecek olan misafirlerinize yada ailece soyle hafif birseyler yemek istediginizde yapabileceginiz leziz bir tarif :) Iste Malzemeler.:

-1 yufka
-1 corba kasesi yogurt
-2 dis sarmsak
-tuz
-1 cay kasigi toz kirmizi biber
-1 corba kasigi tereyag
-1 tutam ince dogranmis maydonoz

Yapilisi:
Yufkayi masaya yayin her tarafini su ile (firca yardimiyla) islatin.Sonra yufkayi ortadan ikiye kesin.Daha Sonra her ikisinide rulo seklinde sarin.Rulonun sonuna geldiginizde birbirinden ayrilmamasi icin oraya yine azicik su surun ve ruloyu kapatin.Sonra parmak kalinliginda kesin.Tepsiye dizip 200 derece firinda ustu pembelesinceye kadar kizartin..Bu sirada sarimsakli yogurdu hazir edin.Tereyagini eritip kirmizi biber koyun biraz ocakta kizdirin (yanmamasina dikkat edin).Yufkalar firindan ciktiktan sonra servis tabagina alip hazirladiginiz sarmsakli yogurdu uzerine gezdirin ve kirmizi biberli tereyagini uzerine gezdirin.Son olarak dogranmis maydonozlar ile susleyin.(Citirligini kaybetmemesi icin cok bekletmeden servis edin).

                                                                                                                       Afiyet Olsun..

                                         Rabia.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder