9 Şubat 2011 Çarşamba

Firinda Etli Krep



 Herkese Izmirden sevgileer. :) Tatil dolayisiyla geldigimiz Izmirde anneannem`in leziz kreplerini degerlendirme amaciyla yaptigimiz hem kolay hemde guzel bir yemegi paylasiyorum bugun sizlerler.Iste tarifimiz:



MALZEMELER:
Krep icin;
-2 yumurta
-2 su bardagi sut
-2 su bardagi un
-1 yemek kasigi sivi yag
-cay kasiginin ucuyla karbonat
-tuz

Ic harci icin;
-1/2 kilo kusbasi dana veya kuzu eti
-1 adet sogan
-3 adet biber
-tuz, karabiber

Besamel icin;
-2 corba kasigi tereyag
-2 corba kasigi un
-2-2.5 su bardagi sut
-1 cay fincani rendelenmis kasar

Hazirlanisi:

Krep icin tum malzemeler cirpilir.Tava yaglanip hamurdan bir kepce dökülüp altı üstü pisirilir.Hamur bitene kadar bu sekilde devam edilir.
Et haslanir.Sogan ve biberle birlikte etler kavrulur.Tuz,biber eklenir.
Besamel icin,un ve tereyag kavrulur sut eklenir,ocaktan alininca kasarin yarisi eklenip karistirilir(diger yarisi uzeri icin ayriliyor).
Krebin icine besamel surulup etler konur daha sonra uzerine tekrar besamel konup sarilir,yagli kagit serilmis tepsiye alinip uzerine tekrar besamel surulup kasar serpilir.170 derece firinda kasarlar kizarana kadar pisirilir.

AFIYET OLSUUN...:)



                                                                                                                              Rumeysa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder