20 Şubat 2011 Pazar

Etimek Tatlısı

 Herkese merhaba. :) Bu gün sizlere çok sevdiğim bir tatlının tarifini vereceğim..Etimekler çok tatlı olsada bu tad üstündeki muhallebisiyle dengelenmiş oluyor..

Malzemeler:

- 1 paket etimek
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı ılık su

Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 2 kaşık pirinç unu veya nişasta
- 3 kaşık un
- 5 kaşık şeker
- 1 paket vanilya

Yapılışı:

Etimekler borcama dizilir.toz şeker kavrulur (şeker esmerleşip erimiş olucak.) üzerine ılık su dökülür kavrulmuş şeker burada donucak tekrar eriyene kadar kaynatılır.Şeker eridiğinde etimeklerin üzerine dökülür.Daha sonra süt,pirinç unu(yada nişasta), un, şeker  muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir daha sonra vanilya eklenir ve etimeklerin üzerine dökülür.Biraz soğuyunca hindistan cevizi serpip servis yapılır.

Not: Ben muhallabi soğuduktan sonra üzerine krem şanti yapıp tatlının üzerine döktükten  sonra hindistan cevizlerini serptim.


AFİYET OLSUN...                                                                   ELİF

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder