27 Ocak 2012 Cuma

Yoğurtlu Soslu Bulgur Köftesi

Hayırlı cumalar, bugün İstanbul'da hepimiz güne karla uyandık. Tabii ki lapa lapa yağmıyor ama İstanbul'un karı da bu kadar oluyor sanırım.:) Bugün sizlerle benim de ilk defa geçenlerde denediğim bir tarifi paylaşıyorum. Bulgur köftesini genellikle patatesli yapıyorlar, böyle yoğurtlu, soslu mantı gibi oluyor. Misafirlere hazırlanırken bir ara fotoğraf çekebildim, umarım beğenirsiniz:)

Malzemeler:
-2 su bardağı ince bulgur
-1 yumurta
-2 çorba kaşığı un
-Tuz
-Karabiber
-Toz kırmızı biber
-Kimyon
Sosu için:
-Sarımsaklı yoğurt
-1 çorba kaşığı domates salçası
-2 çorba kaşığı zeytinyağı

 Bulguru sıcak su ile ıslatalım. Suyu çekip şiştikten sonra karıştırma kabına alıyoruz. Yumurtayı ekliyoruz. Ardından tuz, karabiber, k.biber, kimyon ve unu da ekleyelim, karıştıralım. Bu karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Tencereye sıcak su koyup bulgur köftelerimizi haşlıyoruz. Bir yandan sarımsaklı yoğurdu, ardından salçalı sosumuzu hazırlayalım. Haşlanan bulgur köftelerini servis tabaklarına koyup, üzerine yoğurt ve sosu dökelim. Afiyet olsun.
-Rüveyda

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder