26 Ekim 2011 Çarşamba

Suleymaniye Corbasi

                                                                             
 Ramazan-i serifi'in yogunlugundan her nekadar sizlerle birlikte olamasakda, bu olusturdugum ''Ramazan Kosesi'inde '' sizlerle Ramazan'a ozel tariflerle birlikte olacagiz. Tabii bu menuler, tarifler herzaman kullanilabilir. Umarim begenirsiniz.. Ilk tarif olarak bizim Ramazan vazgecilmezimiz Suleymaniye Corbasi ile baslayacagim. Iste hazirlanisi:
 Malzemeler:
  -3 yemek kasigi Tereyag
  -2 yemek kasigi zeytin yag
  -3 yemek kasigi un
  -1 patates, orta boy
  -1 havuc, kalin
  -150 gr kiyma
  -1 tatli kasigisogan rendesi
  -1 tutam maydonoz
  -karabiber

Yapilisi: Un, zeytinyag ve tereyagi karisiminda kavrulur. Rengi sararinca, havuc ve patates rendelenir, eklenir. 2-3 ocakta cevrilir. Soguk su, varsa tercihen et suyu eklenir. -Civik olmayacak, kivamli olacak. Goz karari eklenir- Karistirilarak pisirilir. Diger taraftan kiyma, sogan rendesi ve karabiber ile yogrulur, findik kadar kofteler yapilir. Hafif yagda kizartilir. Kaynamakta olan corbaya  eklenir. Kofteler ile birlikte 5 dk kaynadiktan sonra yarim tatli kasigi kimyon eklenir. Servis yapilirken maydonoz ile suslenir. Sicak servis edilir.  Afiyet Olsun!.

      Rabia

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder